Flos veris Italijoje - Lietuviški miego rūbai - medžiagų paieškų kelionės
flosveris.lt Italijoje

Flos Veris Italijoje - Trattoria (I)

Viva l'Italia ! 🇮🇹
Flos veris miego rūbus siuvame iš itališkų medžiagų. Jų ieškodami, apvažiavome kone visą šalį ir ją įsimylėjome ❤️...
Maistas Italijoje - tai atskira, labai plati ir įdomi tema, bet jeigu apie ją kalbėti kaip valgytojui, temos platumas stipriai susiaurėja ir telpa į vieną žodį - skanu 🍽️ 🍕. Tik šį kartą ne apie patį maistą, o apie aplinką, kur yra valgoma.

Paprastai, tai užeiga, itališkai - trattoria.

Kampuotas, keistas žodis, kaip ir įvairovė pačių užeigų - nuo interjero iki aptarnavimo. Mes visada stengiamės laikytis patarimo - valgykite ten, kur valgo patys italai, o ne ant turistų pramintų takų. Tai pasiteisina visada.
Italai pratę valgyti mums, lietuviams, gana neįprastu laiku - labai vėlai. Sugūža į užeigas įvairiausi svečiai -  nuo porelių iki skaitlingiausių šeimų su proanūkiais ir proseneliais. Tikroje trattori'joje niekada negros foninė muzika 🎹, jos ir nebūtų įmanoma girdėti per klegesį, kylantį kalbant užeigos lankytojams. Ekspresyvi, gestais palydima kalba užgožtų ne tik muziką, bet sunku tampa susišnekėti su stalo kaimynu, nejučiomis pradedi kelti balsą ir pats, imi gestikuliuoti. Puiki, draugiška, pilnatinė atmosfera.

Ypatingos užeigos - kuriose dirba patys savininkai su šeimomis, o tokių ir yra daugiausia. Užsimezga betarpiškas ryšys, jokio familiarumo. Mažas pavyzdėlis - jaukiame miestelyje Lucca, nebepamenu užeigos pavadinimo, bet ji atitiko mūsų ieškojimus - visa pilna vietinių gyventojų, įprastas klegesys, deja, vietų nėra 🙁. Galbūt mūsų veidų išraiška lemia, kad savininkas priveda mus prie stalo, patalpos gale - stalas aiškiai skirtas ne svečiams, gal apskaitai vykdyti (nors Italijoje į apskaitą yra savotiškas požiūris) - vienu žodžiu, stalas nukrautas popieriais, knygomis, kažkokiais katalogais. Akimirksniu viskas nužeriama ir mes jau sėdime  - šalia rūbų kabyklos, didžiulė spinta knygų, vyno butelių - o jausmas vienintelis - tavęs čia laukė ir lyg priėmė į šeimą, kaip artimąjį, be ceremonijų, atsiprašymų, pasiūlė, ką tuo metu galėjo geriausio.

Po to dar kelias dienas lankėme Lucca apylinkes, bet vakarais vis grįždavome ten, kur buvome laukiami, be pompastikos, bičiuliškai ir paprastai 🧡...
Atraskite Italiją su mumis ! 🇱🇹🇮🇹
Scoprite l’Italia insieme a noi ! 🇮🇹🇱🇹