Flos veris Italijoje - Lietuviški miego rūbai - medžiagų paieškų kelionės
flosveris.lt Italijoje

Flos Veris Italijoje - Mažieji miesteliai (I)

Viva l'Italia ! 🇮🇹
Flos veris miego rūbus siuvame iš itališkų medžiagų. Jų ieškodami, apvažiavome kone visą šalį ir ją įsimylėjome ❤️...

Italijoje daug kas gali patikti ar nepatikti, sužavėti, nustebinti ar sunervuoti, bet negali palikti abejingu 😶. Na, mūsų stulpelis su reiškiniais, objektais ar veiksmais, kurie mus žavi, yra nepalyginamai ilgesnis už tą, kur surašyta - kas galėjo nepatikti.

Vienas stipriausių įspūdžių - tai mažieji Italijos miesteliai. Tarp keliautojų jie gali būti žinomi visame pasaulyje arba gali būti visai užmiršti, netgi tokie, kurių nėra kiek stambesnio mastelio žemėlapyje. Kiekvienam kelionių žinyne puikuojasi, pavyzdžiui San Gimignano, vos ne atmintinai žinai jo vaizdą nuotraukose - bet pamačius gyvai - įspūdis visai nesumažėja.


Bet kitas dalykas - kai važiuoji kažkur Toskanoje nenusakomo raizgytumo serpantinais, nusuki į atsitiktinį keliuką ir privažiuoji vos kelių namelių kaimelį (beje, jo pavadinimo jau po poros valandų nebeatsimeni), bet ten pribloškia būtent tai, ko visai nesitikėjai - atvira, nesumeluota tikrovė. Stovi nuo senumo pajuodusi bažnytėlė (joje dar ir dabar vyksta pamaldos). Statybos metai apie IX - X amžiai - suprask : Lietuvos vardas dar niekur nebuvo užrašytas ! Tai sakau ne dėl to, kad sumenkinti savo šalį (kiekvienam skirtingas likimas, bet niekas dėl to nei geresnis, nei blogesnis), o tam, kad sustiprinti įspūdį, patiriamą prie šitos neįmantrios šventyklėlės, kuri savo emocija nenusileidžia iškiliosioms Siena ar Orvieto šventovėms. Aplinkui taip tylu, lyg visi būtų pasiruošę išklausyti, ką papasakos šitos tūkstantmetės sienos visų užmirštame kampelyje...

Atraskite Italiją su mumis ! 🇱🇹🇮🇹
Scoprite l'Italia insieme a noi ! 🇮🇹🇱🇹

(Nuotrauka iš Flos veris archyvo).