Flosveris.lt Italijoje renkamės medžiagas naujai kolekcijai
flosveris.lt Italijoje

Flos Veris Italijoje - Mažieji miesteliai (IV)

Viva l’Italia ! 🇮🇹

Flos veris miego rūbus siuvame iš itališkų medžiagų. Jų ieškodami, apvažiavome kone visą šalį ir ją įsimylėjome ❤️…

Toskanos kraštovaizdis įspūdingas, tačiau net ir ten yra vaizdų, kurie viršija bet kokius lūkesčius. Vienas iš tokių - Monteriggioni miestelis-tvirtovė. Ypač kuomet prieš tai apie jį nesi girdėjęs, pamačius - atima žadą. Pasijunti lyg pasakoje, tokį įspūdį daro aukšta mūro siena su išlikusiais vienuolika gynybinių bokštų. Vaizdas - lyg kažkas ant kalvos būtų uždėjęs karūną 👑. Ne veltui net ir didysis Dantė minėjo šiuos mūrus savo "Dieviškoje komedijoje".
Šis miestelis jau žinomas nuo VIII a.pr.Kr., o iki dabar išlikę kontūrai atkeliauja iš XIII a., kuomet Sienos valstybė stiprino savo gynybines galias ir įkūrė miestą-tvirtovę. Mūro siena yra penkių šimtų septyniasdešimties metrų ilgio ir dviejų metrų pločio su gynybiniais bokštais , kurių pradžioje buvo net penkiolika. Jau minėjau, kad įspūdis - lyg būtum atsidūręs pasakoje, būtent toks įvaizdis yra susiformavęs apie pasakų pilis-tvirtovęs. Kaip tik šiuos mūrus kaip grafinį vaizdą panaudojo ne vieno kompiuterinio žaidimo kūrėjai, be to, šiose apylinkėse buvo nufilmuota daugelis italų bei užsienio meninių juostų 🎥 .
Už šių mūro sienų yra įsikūręs nedidelis miestelis su keliomis akmenimis grįstomis gatvelėmis ir pagrindine aikšte, kurioje būtini Italijos miesteliams objektai - tai šulinys, bažnytėlė ⛪      (šiuo atveju Santa Maria Assunta) ir vietinių vyndarių bei alyvuogių aliejaus gamintojų parduotuvėlės. Neatsispiriam pagundai įsigyti vietinės produkcijos, ant kurios etiketėse - pasakiškieji Monteriggioni mūrai.
Toskana ir vėl nustebino. Leidžiamės toliau į kelią, kur už kiekvieno posūkio gali laukti toks pats neužmirštamas įspūdis 😲...

Atraskite Italiją su mumis ! 🇱🇹🇮🇹
Scoprite l’Italia insieme a noi ! 🇮🇹🇱🇹