Flos veris Italijoje - Lietuviški miego rūbai - medžiagų paieškų kelionės
flosveris.lt Italijoje

Flos Veris Italijoje - Trattoria (II)

Viva l'Italia ! 🇮🇹
Flos veris miego rūbus siuvame iš itališkų medžiagų. Jų ieškodami, apvažiavome kone visą šalį ir ją įsimylėjome ❤️...

Kaip jau ir rašiau - nuostabios Italijos užeigos  🍽️ - visos skirtingos, bet vienodai puikios (na, buvo kelios išimtys, tačiau, kaip taisyklė, tos, kurios skirtos turistams - padavėjai baltais marškiniais su liemenėmis, dar keli kičo simptomai - bet išimtys tik patvirtina taisyklę). O 99% neteko nusivilti. Atvirkščiai - kiekviena iš jų turi savo ypatingąjį prieskonį, išskirtinumą, savąją tradiciją  🧡💛.

Štai Apulijos regionas - žymusis Italijos bato kulniukas. Trattoria paprasta iki negalėjimo - kėdės plastmasinės, nenusakomos stilistikos užuolaidos skiria vidų nuo lauko, bet maistas - tirpsta burnoje, padavėjai nesistengdami sudaro įspūdį, lyg būtų tavo kiemo draugai. Jie vos spėja suktis - užeiga sausakimša. Nepastebimai ateina keli žmonės iš svečių tarpo, nešini akordeonu, mušamuoju-barškamuoju instrumentu (vėliau jų variacijų daugėja), ir pradeda muzikuoti 🎶. Jokios scenos, vidury trattori'jos, tos pačios plastmasinės kėdės.

Pietų Italija - tarantelos ritmai, uždegantys, gaivališki. Teko skaityti, kad jei viduramžiais jums būtų įkandęs tarantulas 🕷️, daugelis būtų pataręs šokti tarantelą! Buvo tikima, kad audringasis šokis kaitina kraują ir gydo nuo tarantulo nuodų. Tiesa, ne visos tarantelos yra nutrūktgalviškai greitos, neretai jų ritmus galima aptikti ir melancholiškose dainose. Šios melodijos yra improvizuojamos pagal kurį nors vieną motyvą - daugkartinis kartojimas turi tarsi hipnotizuojantį poveikį ir šokėjui, ir klausytojui.

Taigi, perfrazuojant - trattori'joje įsisiūbuoja hipnozės seansas. Kas kelios dainos prie muzikantų prisijungia nauji nariai, nešini įvairiais mušamaisiais, ateina mergina dainuojanti aukštu, sodriu balsu, jai dažnai pritaria vyras. Akivaizdu, visi šie žmonės - čia gyvenantys kaimynai, draugai, akivaizdu - muzikuoja be atlygio, na nebent už vieną kitą taurę vino della casa (nuotraukoje matosi, kaip vieno muzikanto netyčia paspirta taurė išsiliejo ir vynas sruvena po kėdėmis). Kad linksmybės būtų visuotinos, užeigos šeimininkai svečiams išdalina kelias dešimtis švilpiamųjų, mušamųjų įnagių - medinių tarkų, dėžučių ir pan. Ošia visa trattoria, virpa tarantelos ritmu Apulija - taip gera! Tokia bendrystė, tikra hipnozė pačia gražiausia draugystės dvasia...

Atkreipkite dėmesį, mieli bičiuliai, rašau ne apie koncertą ar kokį tai renginį, o apie užeigą eilinį vakarą (ne savaitgalį) pietų Italijoje, ir norom nenorom imi pavydėti šitiems žmonėms taip mokantiems atsipalaiduoti ir švęsti gyvenimą būtent dabar ir būtent čia! Sutinku - pasakyta lyg ir per stipriai, ir banaliai - bet kaip kitaip pavadinti tai, kas kaip tik taip ir vadinasi?

Atraskite Italiją su mumis ! 🇱🇹🇮🇹
Scoprite l’Italia insieme a noi ! 🇮🇹🇱🇹