Flos veris Italijoje - Lietuviški miego rūbai - medžiagų paieškų kelionės
flosveris.lt Italijoje

Flos Veris Italijoje - Mažieji miesteliai (II)

Viva l'Italia ! 🇮🇹
Flos veris miego rūbus siuvame iš itališkų medžiagų. Jų ieškodami, apvažiavome kone visą šalį ir ją įsimylėjome ❤️...

Jau rašiau, vienas iš stipriausių įspūdžių Italijoje - mažieji miesteliai. Kelionių žinynuose jie turi specialų terminą : I Borghi piu' Belli d'Italia - gražiausi Italijos miesteliai.

Suprantama - norisi kažką išskirti, kažkuo pritraukti keliautojų dėmesį, bet ir iš tiesų - jie visi nepakartojami , vienu metu ir panašūs, ir visiškai skirtingi. Kol kas nekalbame apie juos pačius, jų senamiesčius (na, naujamiesčių paprastai juose ir nebūna 🙂), siauras, rangytas gatveles, su netelpančiomis jose metro pločio Fiat Panda, ar bažnytėles, kurių šoninės sienos sutampa su gyvenamųjų namų sienomis, skalbinių virvėmis (taip itališkai!) sujungtus kaimynų langus.

Ne ... Kol kas kalbame apie juos iš toli. Būtent apie tą sunkiai nusakomą įspūdį vaizdo, atsiveriančio iš už šimtojo ar šešišimtojo posūkio serpantine - kalnų skardis, o ant jo lyg tęsinys - miestelis, taip stipriai įsikabinęs į šlaitą, kad tik stipresnis vėjas nenupūstų žemyn. Vėliau paaiškėja, kad keliukas, kuriuo važiavome, tame miestelyje ir baigiasi - aukščiau jau tik kalnų viršūnės ir dangus. Pavadinimai tokių I Borghi piu' Belli d'Italia gana greitai išsitrina iš atminties, bet ilgam lieka neaišku ir smalsu, kodėl žmonės kažkada čia kūrėsi, statėsi, gyveno - rinkosi tokią vietą, kad ir dabar ne taip lengva pakilti iki ten.

Aišku viena - jei jau taip darė, vadinasi buvo dėl ko. Na, pajuokaujant - verta jau vien dėl to, kad kada nors tokie atvykėliai kaip mes , išnirę iš eilinio posūkio, taip ir liktų iš nuostabos išsižioję 😮...

Atraskite Italiją su mumis ! 🇱🇹🇮🇹
Scoprite l’Italia insieme a noi ! 🇮🇹🇱🇹

(Nuotrauka iš Flos veris archyvo).