Flos veris Italijoje - Lietuviški miego rūbai - medžiagų paieškų kelionės
flosveris.lt Italijoje

Flos Veris Italijoje - Istorija

Viva l'Italia ! IT

Flos veris miego rūbus siuvame iš itališkų medžiagų. Jų ieškodami, apvažiavome kone visą šalį ir ją įsimylėjome ❤️...

Tačiau ne daug kas žino, kad Italija kaip nacionalinė valstybė savo amžių skaičiuoja tik nuo 1861-ųjų. Tuomet pavyko suvienyti pusiasalį, o iki tol dabartinė Italijos teritorija buvo suskaldyta ir atskiros jos dalys ėjo iš rankų į rankas. Daugelis dabartinio paveldo sukurta paslaptingųjų etruskų, čia visą laiką savo interesų turėjo graikai, kartaginiečiai, italikai, sabinai ir kiti, kol galų gale ilgiems amžiams įsigalėjo Romos imperija. Savo galybės viršūnę ji pasiekė po Kristaus, bet kaip ir visos imperijos sugriuvo ir ši.

Nors kaip juokauja mūsų bičiulis Fabrizio : "Daugelis italų dar nepastebi, kad imperija jau žlugusi ir gyvena įsitikinę, kad priklauso didžiausiai ir galingiausiai Žemės civilizacijai". Taip, to neatimsi iš italų - juose gyvas savo vertės suvokimas 😊, ko nepasakysi apie mus, lietuvius, linkusius į saviplaką 😢.

Na o nuo Romos imperijos iki Giuseppe Garibaldi tilpo milijonų žmonių gyvenimai ir likimai, pakilimai ir žlugimai, karai, marai - ir visą tai suformavo šiuolaikinę Italiją - žemėlapyje vienalytę valstybę, bet iš tikrųjų tokią nevienodą įvairiuose regionuose su skirtingais dialektais, tradicijomis, maistu, papročiais, šimtmečiais vykstančiomis varžytuvėmis tarp miestų-miestelių ir visgi visur vienodą - su išdidžiais, mielais žmonėmis.


Sveiki atvykę į Italiją ! 🇱🇹️ 🇮🇹
Benvenuti in Italia ! 🇮🇹️ 🇱🇹

(Tekste panaudota medžiaga iš F.Mazzella knygos "Italijos linksmybės arba teks priprasti!"❤️❤️❤️. Nuotrauka iš Flos veris archyvo).

🌸 www.flosveris.lt🌸 komanda
#italija #keliones #flosveris #ispudziai